Étel-házhozszállítási feladatok ellátására ír ki pályázatot az LWp Kommunikáció. Az ügynökség vezetősége az ételfutári piac diverzifikációjából fakadó bizonytalan kiszolgálási szint, valamint a beszállítói költségek centralizálása miatt döntött a tender kiírásáról. A pályázaton minden ételfutár cég indulhat, akit valahonnan ismertek az ügynökség munkatársai, nem szabnak magas szállítási díjat és nem a kilencvenes évekbeli akciófilmek stáblistájára emlékeztető betűtípussal nyomtatják a szórólapjaikat.

 

A későbbi nyertessel szembeni elvárásokat a cég vezetősége a folyamatosan jó ízű ételek, alig mikrózandó hőmérséklet és a határköltség alatti ajándék desszertben határozta meg. Az ügynökség korábban is dolgozott már projektalapon ételszállítókkal, most határozatlan idejű megbízást tervez kötni. A megbízás az első hideg pizza kihozásáig, a „Nem tudok ötezresből visszaadni” mondatig és/vagy 5+ centiméteres, salátában talált hajszálig szól.

„Azt az ételkihordót keressük Budapesten, aki a leginkább ötvözi a közösségi kommunikáció és a kárpáti borzaska közötti szinergiákat – nyilatkozta Jankó Bálint, az LWp Kommunikáció stratégiai igazgatója. – Cégünk ars poeticája az átfogó stratégiai tervezés és a precíz, pragmatikus operatív kivitelezés, amit csak abban az esetben érhetünk el, ha a kollégáinknak nincs semmilyen hiányérzete, amikor egy óra körül visszatérnek a gyártósor mellé. Minden egyes, közértbe való kifutással, »Valaki valamit a boltból?« mondatokkal eltöltött perc az üzleti eredményben érezteti a hatását. Bizonyos vagyok abban, hogy a nyertes kihirdetése utáni hónapok jóllakottsági rátája egyenes arányosságban fog állni a teljesítmény növekedésével. Ez a mi láthatatlan kezünk, késsel és villával” – tette hozzá a stratégiai igazgató.

A tender hallatán megkerestük Saller Rezsőt, a Kommunikációs Ügynökségek Étel-házhozszállító Érdekvédelmi Szervezete elnökét, aki a következőképp vélekedett a kiírásról: „Örülök a piaci szegmens érezhető növekedésének”. Az elnök visszautasította a híresztelést, mely szerint a Sallerné Tódor Annamária nevére bejegyzett Aranysaller Ételfutár már fel is ajánlott volna tizenkét adagnyi ingyen tiramisut az LWp-nek.