Debreceni fellépése előtt a Kondorosi Csárdában faggattam az alig húszéves világsztárt, Alyt. A világ a lábai előtt hever, de ő még szinte tinédzser, mégis kiegyensúlyozott. Beszéltünk szellemről, testről és az életről magáról. Azonnal összebarátkoztunk, az interjú óta már receptet is cseréltünk a neten.

 

Aly először jár Magyarországon, de már a Liszt Ferenc reptérre érkezve találkozott a magyar lélekkel, ami „szerelem volt első látásra”. Már hetek óta koncertezik, szállodákban és reptéri várókban él, alig lát valamit az országokból, és akkor ezt mondja. Zavaromban nem is tudom, hogy kezdjem az interjút. A megilletődöttségem egy percig sem zavarta, magától kezdett el beszélni. Elmesélte, hogy a turné alatt annyi helyen járt már, hogy az országok lassan összemosódnak az emlékezetében, de amit nálunk látott, az örök. Kiemelte – a lelkemre kötötte, hogy leírjam – hogy a magyar férfiakat nagyon elbűvölőnek találja, mert minden alkalmat megragadnak, hogy a nőket saját kívánatosságukról biztosítsák. 

 

- Fiatal vagyok, önálló és sikeres, rengeteget dolgozom. Emiatt sokan úgy érzik, hogy nehezen megközelíthető vagyok, nem emberként látnak. Magyarországon viszont az első perctől fogva mindenki olyan kedves és közvetlen, mintha már ezer éve ismernének, hihetetlen érzés ez számomra! Szeretnék ide minél hamarabb visszajönni, több időt eltölteni az országban.

 

Ez a túrós csusza? - kérdezi, szinte akcentus nélkül. - Nagyon finom! – Aztán a magyar konyhára terelődik a szó, kiderült, hogy az egyik régi szomszédja a magányos Marika néni volt, mondhatni a második nagymamája, aki karácsonykor mindig átvitt töltött káposztát és más magyar finomságokat a kis Alynak. Talán azokon a falatokon keresztül már járt nálunk. Nem tudom elhessegetni a gondolatatot, hogy ez mennyire sorsszerű.

 

Aztán én is felbátorodom és megkérdezem, hogy a tájról mit gondol. 

 

- Gyönyörű az Alföld. Egy farmon nőttem fel, gyerekként a testvéreimmel a legelőkön kergetőztünk, játszottunk egész nap, amíg halálosan el nem fáradtunk. Ezt az emléket hozza vissza az itteni táj, talán ezért is tetszik itt annyira minden.

 

Sokan nem tudják, de tényleg a zene mindene az angol hölgynek: egészen kicsi kora óta sokat gyakorol. Legújabb Crazy love hits című albuma a napokban jelent meg, arról is több dalt hallhat a cívis közönség. Elköszönök tőle, sok sikert kívánok, ettől kicsit elpirul. Megköszöni, névjegykártyát cserélünk. Írj majd! – kéri kedvesen, aztán rohan a menedzsere után. A showbusiness nem enged.