Kisszerény Rambó lett a GMH Kiadó vezérigazgatója. A feladatot korábban ellátó Ezüsttollú Pál a jövőben a belső ösvények és szívcsakrák felfedezésével kíván foglalkozni.

 

Ezüsttollú Pál nyolc évig látta a GMH Kiadó vezérigazgatói tisztségét, április 29-én közös megegyezéssel távozik a cégtől. Az okokról csak szűkszavúan nyilatkozott:

„A nagyobb személyes kihívás, a kalandvágy, Bono és a Dalai Láma győzött meg arról, hogy ideje váltanom. A GMH Kiadóval szakmailag mindent elértem, nyugodt szívvel adom át a stafétabotot az új vezérigazgatónak a bizonyos szempontból akár piacvezetőnek is nevezhető kiadó élén. A következő hónapban még segítem a munkáját, de utána már csak magára és a tőlem kapott aforizmagyűjteményre számíthat. Az erő legyen vele!”

A kiadó igazgatótanácsa sok sikert kívánt Ezüsttollú Pálnak ahhoz a dologhoz, amit csinál majd, és kiemelték, hogy a vezető rengeteget tett a kiadó fejlődése érdekében. Például a vállalati menza színvonala az elmúlt öt évben több házon belül készített kutatás szerint is meredeken emelkedett.

A váratlan búcsú ellenére a Kiadó nagyon gyorsan megtalálta a méltó utódot: a megüresedett székbe Kisszerény Rambó érkezik, nagy tervekkel. Az új vezető korábban három cégnél töltött be hasonló pozíciót, teljesítményéről a volt munkatársai igen elismerően nyilatkoztak. Legnagyobb sikerének a szűkös munkahelyi parkolók okozta örökös marakodás megoldását tartják, de elismerik a tisztaságipapír-beszerzés terén elért érdemeit is. A Harvardon BA, a Yale-en MA, az életben „főnök” fokozatot szerző menedzsert máris messiásként várják a leendő munkatársak.

Rendkívül megtisztelő a felkérés, és azonnal igent mondtam. Jellemző rám a kemény munka, általában 12-14 órát dolgozom, szeretem felrázni az állóvizet. Ezt a szemléletet szeretném meghonosítani a GMH Kiadónál, hogy javítsunk a cég versenyképességén. A szerénytelenségem még sok személyes konfliktust szülhet, de nálam a vállalat érdeke az első. Hiszem, hogy nincs ingyen ebéd, ahogy a híres japán hadvezér, Mao Ce-tung is írta könyvében” – avatott be gondolataiba Kisszerény Rambó, az új vezető.

A leendő vezérigazgató a kemény munka mellett szorít időt a családjára is, két kisgyerek édesapja. Velük naponta legalább 10 órát játszik, de még így is figyel a társadalmi önkéntességre: amikor teheti, Braille-írást tanít vak gyermekeknek, a borderline személyiségzavarban szenvedők jogaiért küzd Kambodzsában, és Oszama Bin Laden búvóhelyét keresi. Emellett hét hangszeren játszik összesen 12 zenekarában, több harcművészet mestere, kihalás által fenyegetett nyelvek professzora, blogjában a magyar alternatív szerepjátékos élet kíméletlen kritikusa. Szakmai, önéletrajzi, önismereti és vacsati nyelvkönyvei egyaránt bestsellerek.