Budapest, 2011. január 19. – A Gonosz Multi Holding (GMH) az idei évet is társadalmi célú kampánnyal indítja. A már hagyományosnak tekinthető világjobbító akció keretében a cég több tonna kokaint ajándékoz a kissuttyóknak, amivel a beszűkült gondolkodást és a proli ízlésvilágot kívánja felszámolni.

 

Mint ismeretes, az egyik legnagyobb piacvezető cég, a GMH öt éve kezdte nagyszabású társadalmi felelősségvállalási (CSR) programját, melynek keretében minden évben egy-egy komoly probléma megoldását tűzik ki célul. A vállalat korábban sikeresen vette fel a harcot többek között a rabszolgaság törvényen kívül helyezésével és a prostitúció aggasztóan alacsony színvonalával.

Az idén terítékre kerülő probléma talán minden korábban megoldottnál nagyobb falat. A prolizmus tőlünk nyugatra is létező probléma, elég, ha arra gondolunk, hogy a szörnyen városias Angliában is kereslet van még a susogós nadrágokra. A decens városi yuppik életét semmi sem tudja úgy megnyomorítani, mint proli embertársaik létezése.

A GMH nem bízta a véletlenre a megoldást. Neves szakértők, kutatók, művészek és hírességek bevonásával rendezett kétnapos kerekasztal-beszélgetésen sikerült megtalálni azt a módszert, amellyel sikeres hadjáratot indíthatnak a szükséges kevélység elvetéséért az együgyű fejekben: kokaint osztogatnak a nincstelen suttyók között.

A kiművelt stílus, az öngondoskodáson és álszenteskedésen alapuló polgári szemlélet, a városi rátartiság kialakulása nem megy egyről a kettőre, ezt nekünk is be kellett látnunk. Versenyképes kokainfogyasztási ismeretek nélkül viszont teljesen elképzelhetetlen bármiféle előrelépés a prolik helyzetének javításában” – mondja Kiss-Jónás Tibor, a GMH csak-kicsit-gonosz üzletágának vezetője.

Elégedett ügyfél

A kampány rendkívüli sikerrel zárult. Az országban 22 telephelyen kiosztott kóla megtette a hatását: rengeteg ügyfél – eladva minden ingóságát és ingatlanát, feladva korábbi nevetséges életmódját – fedezetlen költekezésbe és határtalan drog- fogyasztásba kezdett. A dzsentrikultúra ismét virágzik. A GMH szerint marginális mellékhatásnak tekinthető, hogy elhanyagolható, 237 százalékos növekedés állt be az eltussolni kívánt cserbenhagyásos balesetek számában.

Örülök, hogy az ország egészének sikerült megmutatnunk, mennyivel felvilágosodottabb módon is tönkreteheti az ember a saját szervezetét és az egészséges életösztöneit, ha nem valami filléres könnyűdrogra, olcsó alkoholra, hanem jó minőségű, tiszta kokainra költi a pénzét. Ezzel bevezettük a valódi életbe a prolikat, és sikerült felnyitni a szemüket is” – tette hozzá enyhén depresszív, lejövős hangulatban Háberer László, a kerekasztalt elnöklő színész.